BENVINGUTS/BIENVENIDOS

Hola tothom, encetem un nou blog que tractarà sobre l’antiga carretera N-152, actual C-17 fins a Ripoll i N-260 des de Campdevànol, només conserva la nomenclatura de N-152 en el tram entre Puigcerdà i la frontera francesa amb Bourg-Madame, integrat dins la ruta europea E-9, Barcelona – Toulouse. L’antiga N-152 anava des de l’Avinguda Meridiana de Barcelona, fins a la capital de la comarca de la Cerdanya, Puigcerdà i la frontera francesa a Bourg-Madame (en Català La Gingueta d’Ix). Inspirat en el  fil que hi ha al fòrum Camiones Clasicos, sobre l’antiga carretera de Madrid a València N-III, neix aquest blog per fer un projecte semblant amb l’antiga N-152.
La intenció d’aquest blog és fer una mena de documental sobre el traçat que ha tingut aquesta carretera i la importància d’aquesta en la xarxa catalana. És un projecte que portarà molt de temps, ja que s’anirà fent a mida que tingui disponibilitat i temps lliure per recollir dades i material fotogràfic. També dir-vos que si algú que conegui la carretera i te material, i està autoritzat a cedir-lo, sempre i quan es mencioni la font, aquesta també serà mencionada en aquest blog, per evitar possibles infraccions de drets d’autor. Algunes imatges que es pengin aquí seràn captures de pantalla del Google Street View, per fer com una mena d’abans i després en aquesta carretera, degut a les modificacions que s’han anat fent al llarg dels anys. Desitjo que passeu una bona estona recordant aquesta famosa carretera, coneguda com a “carretera de Ribes” en moltes poblacions encara a dia d’avui.

Per començar farem una ressenya sobre el que ens diu la viquipèdia sobre aquesta carretera.
http://ca.wikipedia.org/wiki/N-152

N-152

La N-152 és una carretera nacional espanyola quin inicialment el seu recorregut era de 165km comunicant Barcelona amb França passant per Vic i Ripoll. Actualment només queda com a N-152 el tram entre Puigcerdà i la frontera amb França, és a dir, 2km.La N-152 era la carretera que unia la ciutat de Barcelona amb la frontera amb França. Ara només queda com a competència del Ministeri de Foment del Govern d’Espanya el tram de Ripoll fins a la frontera amb França actalment numerada com a N-260. La resta de trams han estat convertits a l’ Autovia C-17 competència de la Generalitat de Catalunya. La N-152 inicia el seu recorregut a la població gironina de Puigcerdà on enllaça amb les carreteres N-154 que es dirigeix a Llívia, la N-260 que es dirigeix a la Seu d’Urgell i la N116 que es dirigeix a Perpinyà. Finalitza el seu recorregut a la frontera amb França.

Sigueu benvinguts tots i totes!

 Hola todos, iniciamos un nuevo blog que tratará sobre la antigua carretera N-152, actual C-17 hasta Ripoll y N-260 desde Campdevànol, sólo conserva la nomenclatura de N-152 en el tramo entre Puigcerdà y la frontera francesa con Bourg-Madame, integrado en la ruta europea E-9, Barcelona – Toulouse. La antigua N-152 iba desde la Avenida Meridiana de Barcelona, ​​hasta la capital de la comarca de la Cerdanya, Puigcerdà y la frontera francesa en Bourg-Madame (en Catalán La Gingueta de Ix). Inspirado en el hilo que hay en el foro Camiones Clasicos, sobre la antigua carretera de Madrid a Valencia N-III, nace este blog para hacer un proyecto parecido con la antigua N-152.
La intención de este blog es hacer una especie de documental sobre el trazado que ha tenido esta carretera y la importancia de esta en la red catalana. Es un proyecto que llevará mucho tiempo, ya que se irá haciendo a medida que tenga disponibilidad y tiempo libre para recoger datos y material fotográfico. También deciros que si alguien que conozca la carretera y te material, y está autorizado a cederlo, siempre y cuando se mencione la fuente, ésta también será mencionada en este blog, para evitar posibles infracciones de derechos de autor. Algunas imágenes que se cuelguen aquí serán capturas de pantalla del Google Street View, para hacer como una especie de antes y después en esta carretera, debido a las modificaciones que se han ido haciendo a lo largo de los años. Deseo que paséis un buen rato recordando esta famosa carretera, conocida como “carretera de Ribes” en muchas poblaciones aún a día de hoy.


Para empezar haremos una reseña sobre lo que nos dice la wikipedia sobre esta carretera.http://es.wikipedia.org/wiki/N-152

N-152

Carretera Nacional N−152
Bandera de España España
Identificador  N-152 
Tipo Carretera
Longitud km
Orientación Barcelona a
Puigcerdá
Administración Escudo de España (mazonado).svg Gobierno de EspañaMinisterio de FomentoLa N-152 es una carretera nacional española inicialmente su recorrido era de 165km comunicando Barcelona con Francia pasando por Vic y Ripoll. Actualmente sólo queda como N-152 el tramo entre Puigcerdá y la frontera con  Francia, es decir 2km.
La N-152 es una carretera nacional española inicialmente su recorrido era de 165km comunicando Barcelona con Francia pasando porVic y Ripoll. Actualmente sólo queda como N-152 el tramo entre Ripoll y Puigcerdá, es decir 62km.

Historia

La N-152 era la carretera que unía la ciudad de Barcelona con la frontera con Francia. Actualmente sólo queda como competencia del Ministerio de Fomento del Gobierno de España el tramo de Puigcerdá hasta la frontera con Francia. El resto de tramos han sido convertidos en la Autovía C-17 competencia de la Generalitat de Catalunya y N-260, en el tramo de Ripoll hasta Puigcerdà.

[editar]Recorrido

La N-152 inicia su recorrido en la población gerundense de  Puigcerdà donde enlaza con las carreteras N-154 que se dirige a Llívia, la N-260 que se dirige a La Seu d’Urgell y Barcelona  y la N116 que se dirige a Perpignán. Finaliza su recorrido en la frontera con Francia.

¡Sed bienvenidos todos y todas!

Anuncis

Quant a N-152

27, resident a Tona, Barcelona. Aficionat al món del motor, i del transport terrestre. Contacte: nacional152@gmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s